Снимка caciaf.bgКПКОНПИ е отправила официално запитване до Международния консорциум на разследващите

...
Снимка caciaf.bgКПКОНПИ е отправила официално запитване до Международния консорциум на разследващите
Коментари Харесай

КПКОНПИ пита Международния консорциум на разследващите журналисти за „Пандора“

Снимка caciaf.bg

КПКОНПИ е отправила публично питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти, с молба да бъде предоставена спомагателна информация за българските жители, открити в следствието „ Досиетата Пандора “, както и за свързани с тях юридически лица и търговски сдружения, оповестява Нова тв.

„ Възложен е разбор на всички заявления за имущество и ползи, подадени от Делян Пеевски в качеството му на депутат, за интервала от 2013 година до сегашния миг. Предмет на разбора е съпоставяне на декларирани условия за присъединяване в търговски сдружения и техни органи на ръководство, с информацията, оповестена от bird.bg. и преценка за съществуване на противоречие сред декларациите и действителното имущество. Такъв разбор ще бъде предоставен и при издание на спомагателна информация по отношение на лица, заемащи висши обществени длъжности, както и при приемане на такава вследствие на отправеното питане до Международния консорциум на проверяващите публицисти ”, споделят от КПКОНПИ.

Ще бъде осъществено съпоставяне и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на интернационалния продан.

" При открито противоречие, ще последва решение за цялостна имуществена инспекция, както и дейности от компетентността на дирекция „ Противодействие на корупцията ". Комисията ще дава постоянно относимата информация за хода на осъществяваните инспекции ”, споделят още от Комисията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР